“Att arbeta för ett nyetablerat företag innebär stor frihet”

Tomasz Respondek arbetar som platschef och som kalkylator för Skartas anläggningsprojekt.

tomas“Jag har tidigare arbetat tillsammans med Mikael Sidér och när han berättade om Skarta och Andament Group kändes det som ett spännande företag som jag gärna ville arbeta för.

Jag arbetar som platschef och som kalkylator för våra anläggningsprojekt och trivs jättebra med mitt jobb. Att arbeta för ett nyetablerat företag innebär nya utmaningar och upplevelser varje dag. Det innebär också en stor frihet och man får fatta många beslut själv. Allt man gör har en stor påverkan på företaget och det gör att man känner sig som en viktig del i företagets utveckling och framgång. Jag har samtidigt ett mycket bra stöd hos både min chef och mina kollegor.

Livet i Kiruna är minst sagt annorlunda mot platser där jag tidigare bott! Allt ifrån folkmängden och kulturen, till klimatet med långa vintrar och mycket snö. Men jag har börjat komma in i det lugna tempot och vant mig vid att man har gott om plats att röra sig på. När jag är ledig försöker jag använda tiden till umgänge med min familj och till volleybollträning. Under längre ledigheter reser vi ner till Polen och umgås med släkt och vänner.

Innan jag började arbeta för Skarta hade jag förstått att Andament Group är ett väletablerat bygg- och anläggningsföretag Finland. Mina erfarenheter hittills är att det är en jättebra organisation att jobba inom och det känns fint att känna stödet från ett stort företag. Jag har haft förmånen att träffa många trevliga, kompetenta och hjälpsamma kollegor i olika sammanhang. Det är oerhört värdefullt med personaldagarna som koncernen håller en gång per år, för då känner man att man hör till ett större sammanhang.

Ibland kan jag uppleva att språket är som en barriär, som hindrar mig från att fullt ut kunna ha ett utbyte med mina finska kollegor. Jag skulle verkligen vilja lära mig språket. Därför har jag läst kvällskurser i finska, men det är ett ganska svårt språk, och det känns ganska långt bort att jag ska kunna lära mig tala och skriva flytande. Till dess hoppas jag att vi kan fortsätta blanda engelska, svenska, finska och polska i vår kommunikation!”

Tomasz Respondek

Född: Czestochowa i Polen
Bor: Kiruna i Sverige
Utbildning: Civilingenjör
Tidigare jobb: Har arbetat som arbetsledare och platschef några år i Polen för bl.a. Strabag och Kobnext och i Sverige för Lemminkäinen
Familj: Fru och två döttrar, 7 år och 3 år

Artikkelit

Käynti- ja laskutusosoite
Andament Group Oy
Kalajoentie 6, 85100 KALAJOKI
y-tunnus: 0951090-4

Lehden tekijät

© Momentti 2020.