Tomasz arvostaa rooliaan Skartassa

Diplomi-insinööri Tomasz Respondek oli yksi ensimmäisistä Skartan rekrytoinneista. Puolan Czestochowassa syntynyt Tomasz viihtyy työssään ja nauraa Kiirunan olevan asuinpaikkana tyystin jotain erilaista, mihin hän on aikaisemmin tottunut.

tomasTomasz Respondek työskenteli aikaisemmin työnjohtajana ja työmaapäällikkönä joitakin vuosia Puolassa muun muassa Strabag- ja Kobnext-yhtiöiden palveluksessa sekä Lemminkäisellä Ruotsissa. Skartasta hän kuuli Mikael Sidériltä.

– Olin työskennellyt aikaisemmin Mikaelin kanssa. Kun hän kertoi minulle Skartasta ja Andament Groupista, se tuntui mielenkiintoiselta mahdollisuudelta ja työnantajalta, jonka palveluksessa mielelläni työskentelisin, Tomasz kertoo.

Skartassa hän toimii työmaapäällikkönä sekä laskee projekteja.

– Viihdyn tehtävässäni tosi hyvin. Työskentely vasta perustetussa yrityksessä tarjoaa joka päivä uutta ja mielenkiintoista, minkä lisäksi tässä on paljon vapautta ja mahdollisuuksia itsenäiseen päätöksentekoon. Kaikella mitä teen on suuri merkitys yhtiölle, ja sen takia tunnen olevani tärkeä osa Skartan kehitystä ja tulevaisuutta. Sekin on hienoa, että saan tukea niin esimieheltäni kuin kollegoiltani.

Kaikella mitä teen on suuri merkitys yhtiölle, ja sen takia tunnen olevani tärkeä osa Skartan kehitystä ja tulevaisuutta.

Vapaa-aikaan kuuluvat perhe ja lentopallo

Entä millaista on elämä Pohjois-Ruotsissa pinta-alaltaan Ruotsin suurimmassa kunnassa?

– Lievästi sanottuna elämä Kiirunassa on hyvin erilaista verrattuna siihen, missä olen aikaisemmin asunut. Eroja on niin asukasmäärässä, kulttuurissa kuin säässä pitkine talvineen ja suurine lumimäärineen. Mutta olen tottunut vähitellen rauhalliseen sykkeeseen ja siihen, että täällä on runsaasti tilaa liikkua.

– Vapaa-aikaani vietän perheeni ja lentopalloharrastuksen parissa. Pidemmillä vapailla matkustamme Puolaan tapaamaan perhettä ja tuttaviamme, Tomasz kertoo. Vaimon lisäksi perheeseen kuuluvat 3- ja 7-vuotiaat tyttäret.

Vajaan kahden vuoden aikana myös Andament Group on tullut entistä tutummaksi.

– Jo aloittaessani Skartassa minulla oli käsitys Andament Groupista Suomeen vahvasti asettautuneena infra-alan yrityksenä. Tähänastiset kokemukset ovat vahvistaneet käsitystäni AG:sta erinomaisena organisaationa, ja tuntuu hyvältä saada ison yrityksen tuki taakseen.

Tomasz sanoo olevansa iloinen siitä, että hän on tavannut reiluja ja auttavaisia kollegoita eri yhteyksissä. Erikseen hän mainitsee Andament Groupin henkilöstöpäivät, jotka tarjoavat mahdollisuuden tuntea yhteenkuuluvaisuutta osana isoa yritystä.

Tomasz myöntää, että joskus kielimuuri hidastaa vieläkin syvällisempää kanssakäymistä suomalaisten työkavereiden kanssa.

– Toivon todella osaavani suomea. Olen opiskellut kieltä iltakursseilla, mutta aika vaikealta se tuntuu. Tai ainakin tuntuu melko kaukaiselta, että jonain päivänä osaisin kirjoittaa ja puhua suomea sujuvasti. Toivottavasti voimme kuitenkin jatkaa kommunikointia kuten tähänkin asti sekoittamalla englantia, ruotsia, suomea ja puolaa, hän hymyilee.

Artikkelit

Käynti- ja laskutusosoite
Andament Group Oy
Kalajoentie 6, 85100 KALAJOKI
y-tunnus: 0951090-4

Lehden tekijät

© Momentti 2020.