Pirkanmaalla riittää rakennettavaa

Maastorakentajien uusin aluetoimisto avattiin Tampereen kupeeseen Lempäälään.

vesanuora– Maastorakentajat tuli Pirkanmaalle juuri oikeaan aikaan. Täällä on ehdottomasti parempi työkanta kuin suurimmassa osassa muuta maata, ja tälläkin hetkellä tiedossa on merkittäviä investointeja vuosiksi eteenpäin. Töitä riittää sekä paikallisille että muualta tuleville, sanoo Pirkanmaan aluejohtaja Vesa Nuora.

Maastorakentajat tuli Pirkanmaalle juuri oikeaan aikaan. Täällä on ehdottomasti parempi työkanta kuin suurimmassa osassa muuta maata.

Tuore esimerkki tulevasta on Tampereen kaupunginvaltuuston marraskuinen päätös rakentaa Tampereelle raitiotie. Raitiotietä ryhdytään rakentamaan jo tänä vuonna ja tarkoitus on, että raitiovaunut kuljettavat tamperelaisia vuonna 2021.

– Investoinnin ensimmäinen vaihe on suuruudeltaan 300 miljoonaa euroa ja toinen vaihe vähintään 200 miljoonaa euroa. Tampereen kaupunki teettää hankkeeseen liittyen lukuisia erillis- ja optiohankkeita, Nuora kertoo ja muistuttaa, että esimerkiksi puhdistamorakentamisen lisäksi Maastorakentajat pystyy tarjoamaan osaamistaan katu- ja tiehankkeisiin.

Mutta rakennettavaa on tiedossa puhdistamopuolellakin. Tampereella on nimittäin alkamassa Pirkanmaan historian mittavin ympäristöhanke, joka sekin on Maastorakentajille mielenkiintoinen mahdollisuus. Kyseessä on Sulkavuoreen kallion sisälle rakennettavasta modernista keskuspuhdistamosta, joka korvaa kolme nykyistä jätevedenpuhdistamoa. Valmistuttuaan puhdistamo palvelee lähes puolta miljoonaa suomalaista.

Eikä markkina-alue rajoitu ainoastaan Pirkanmaahan. Laskennassa on ollut töitä muun Hämeestä Lahdesta sekä pääkaupunkiseudulta Espoosta.

Toimitilat Lempäälän RealParkissa

Maastorakentajien toimitilat sijaitsevat Lempäälän RealParkissa Ideaparkin naapurissa.

– Nykyaikaiset toimistotilat tuovat meille uskottavuutta ja viestivät asiakkaillemme, että olemme tulleet Pirkanmaalle tosissamme. Samalla saamme lisää näkyvyyttä, koska Maastorakentajia ei ole tunnettu Pirkanmaalla kovinkaan hyvin.

Helmikuun lopulla toimistossa työskenteli viisi työntekijää. Mikäli työkantaa kertyy samaa tahtia kuin tähän asti, toimihenkilöiden määrä saattaa olla vuoden lopulla jo 10-15.
Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla toimialan markkina on juuri nyt kuuma, mikä vaikuttaa myös rekrytointeihin, koska henkilöstön vaihtuvuus on suurempaa kuin hiljaisina aikoina.

– Maastorakentajien rekrytointia on helpottanut, että minut tunnetaan Pirkanmaalla pitkältä ajalta ja minulle on syntynyt laaja verkosto. Luonnollisesti myös saadut urakat auttavat työntekijöiden palkkaamisessa, koska olemassa oleva työkantakin tuo uskottavuutta.

Uuden aluejohtajan aloitus on ollut kaikkinensa vauhdikas.

– Paljon on saanut puhua ja jakaa käyntikortteja. Fiilikset ovat kuitenkin aivan mahtavat, koska tällaista mahdollisuutta ei tule usein vastaan. Töiden osalta näyttää, että pääsemme asetettuihin tavoitteisiin. Tekemisen mielekkyyttä lisää sekin, että olemme samalla aaltopituudella esimiehen kanssa. Andament Groupista minulle on syntynyt kuva, että konsernissa panostetaan siihen, että asiakkaista pidetään hyvä huoli.

Artikkelit

Käynti- ja laskutusosoite
Andament Group Oy
Kalajoentie 6, 85100 KALAJOKI
y-tunnus: 0951090-4

Lehden tekijät

© Momentti 2020.